Psycholoog in Leiden

Soorten therapieën bij een psycholoog Leiden

In Leiden bevinden zich meerdere psychologen, misschien vanwege de studie Psychologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden? Wie zal het zeggen. Allemaal bieden ze verschillende vormen van therapie aan. Daarnaast zijn ze vaak aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen). Deze psychologen werken dan volgens een bepaalde beroepscode.

Kortdurende of langdurende therapie

De therapieën die gegeven worden helpt mensen bij het vinden van nieuwe inzichten in hun leven. Je krijgt hierdoor een andere kijk op de problemen waar je tegen aan loopt. Meestal heb je de keus uit een kortdurend of een langdurend traject, je kan samen met jouw therapeut bekijken wat het beste bij jouw persoonlijke situatie zou passen. Een kortdurende therapie beslaat meestal zo’n 5 tot 8 behandelingen. In deze sessie of consulten wordt er oprecht naar jou geluisterd en ga je thuis gelijk aan de slag met de verkregen inzichten.

Wanneer ga je naar een psycholoog Leiden en met welke klachten?

Bij relatieproblemen, bij alle vormen van depressies, bij het hebben van een burn-out, als er sprake is van een trauma of een verslaving. Of als je ernstige angstklachten hebt. Eigenlijk zijn er te veel klachten op te noemen, waarbij je naar een psycholoog in Leiden zou kunnen gaan om in therapie te gaan. Therapie klinkt misschien zwaar, en het woord psycholoog ook. Het is aan te raden, als dit voor jou zo voelt, om een vrijblijvend gesprek aan te vragen. Je kan dan tegen jezelf zeggen dat je het in ieder geval een kans hebt gegeven.