Condensatieketel plaatsen

Een condensatieketel plaatsen is zeker een goed idee, maar waarom zou je kiezen voor een condensatieketel? Het biedt je namelijk ontzettend veel voordelen om een condensatieketel te plaatsen. Hieronder zie je de voordelen op een rijtje;

  • De condensatieketels zijn interessant vanwege het lage energieverbruik, met name de ketels op gas.
  • Bovendien is een condenserende ketel een stuk milieuvriendelijker. De uitstoot van schadelijke stoffen zoals koolstofmonoxide en stikstof, die vrijkomen bij de verbranding, worden tot wel 10 keer gereduceerd.
  • Tot slot stimuleert de overheid deze energiezuinig en ecologisch verantwoorde ketels. Bij de aanschaf van een condensatieketel ontvangt u namelijk een eenmalige premie van
    € 450 tot € 800. Om in aanmerking te komen voor de premie, dient uw woning aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet de installatie bijvoorbeeld worden geplaatst in een bestaande woning en dient het te gaan om nieuw aangekochte en geplaatste materialen.

Maar zitten er ook nog nadelen aan een condensatieketel? Het enige nadeel is ten opzichte van een klassieke cv-ketel is de prijs. De condensatieketel bevat een sterk staaltje technologie en daar betaal je ook voor. Het aanschaffen van een hr-ketel is een investering, maar het is er wél een die u snel terugverdiend.